Het ensemble

To English version

Volg ons op

Facebook

 

Het ensemble


La Primavera is een barokensemble dat al meer dan vijfentwintig jaar met veel liefde en plezier kwalitatief hoogstaande renaissance- en barokconcerten geeft in binnen- en buitenland.


La Primavera (Spaans/Italiaans en Portugees voor lente) verwijst naar het muzikale voorjaar wat in de late renaissance ontsprong en tot bloei kwam in de barok.  Centraal staan programma's die vol passie en vreugde en op een toegankelijke manier aan het publiek worden gebracht.


La Primavera is een flexibel en creatief ensemble dat samenwerking met andere ensembles en kunstvormen zoekt en actief probeert nieuwe wegen te vinden om de barokmuziek aantrekkelijk te maken voor een breed publiek.


Een korte impressie, samengesteld uit perscitaten: Betoverende charme, puur, integer, sensueel, temperamentvol, indrukwekkend, hoog niveau, heel veel passie en spontaan.


Sinds haar oprichting in 1995 was La Primavera te horen op belangrijke podia en prestigieuze festivals in Frankrijk (o.a. Abbaye de Royaumont, Festival de l'Abbaye d'Ambronay), Duitsland (München, Berliner Tage für alte Musik), België (Festival van Vlaanderen Brugge/Antwerpen, Festival van Wallonie), Oostenrijk (Konzerthaus Wien; Innsbrucker Festwochen der alten Musik, Portugal (Encontros de Música da Casa de Mateus), Zwitserland, Spanje, Polen (Wratislavia Cantans / Wroclaw, Warsaw Philharmonic, Bydgoszcz Philharmonic), Bulgarije (Varna Summer Festival), Brazilië en Nederland (o.a. Festival Oude Muziek Utrecht, Concertgebouw, Netwerk Oude Muziek).


Tijdens het Van Wassenaer Concours 1996 - een internationaal concours voor ensembles Oude Muziek - behaalde La Primavera de derde prijs en de prijs van het beste Nederlandse ensemble. In 1998 werd deze prestatie nog overtroffen met de tweede prijs en de publieksprijs tijdens het tiende Van Wassenaer Concours.


La Primavera heeft verschillende radio- en televisieopnames gemaakt, o.a. voor De Concertzender, de AVRO, de VRT3, de NPS, de RTBF, de VRT TV, Radio Suisse Romande / Espace 2, Radio Classique en France Musiques.


De eerste cd van het ensemble - Va donna ingrata - is verschenen bij het Franse label Zig Zag Territoires, de tweede cd - Concerto delle Donne - bij Ligia Digital. Een cd met kamermuziek van Telemann kwam uit in januari 2007 bij Et'cetera. Bij dezelfde maatschappij verscheen ook de cd - Dolci Sospiri - met vocale en instrumentale muziek van Falconieri. Nieuwe cd-projecten zijn in voorbereiding.foto's: Peter Bastings