Kijk en luister

Kijk en Luister


CD's


Et'cetera KTC 1742 Primavera Amorosa: onze nieuwste CD met Italiaanse

en Spaanse muziek uit de vroegbarok. Centraal staat het prachtige Stabat

Mater van Felipe Sanchez. Als een mozaïek er omheen staan kleine vocale

en instrumentale pareltjes. 

Anabela Marcos - sopraan

Regina Albanez - theorbe, barokgitaar

Maaike Boekholt - viola da gamba


Lees hier het interview met Helena Gaudeus van Klassiek Centraal

Lees hier de recensie van Veerle de Knopper op Cultuur pakt


Prijs: €19 incl verzendkosten
Et'cetera KTC 1337 Dolci Sospiri: Vocale en instrumentale muziek van Falconieri

Anabela Marcos - sopraan

Mitchell Sandler - bas

Clémence Comte - blokfluiten

Igor Roughadze - viool

Maaike Boekholt - viola da gamba

Regina Albanez - theorbe, gitaar

Margit Schultheiss - harp

Gabriel Aguilera Valdebenito - slagwerk


"De uitvoeringen doen volledig recht aan de muziek, en het programma is een mooi gebalanceerde afwisseling tussen vocale en instrumentale muziek. Het voegt iets toe aan ieders inzicht in het Italiaanse Barokke idioom. " J. F. Weber in Fanfare Magazine Dec. 2008


Deze buitengewoon plezierige cd bevat een dwarsdoorsnede van Falconieri´s wereldlijke repertoire, gespeeld door het internationale gezelschap La Primavera Codaex 2008


"...deze toegankelijke muziek is eenvoudigweg oorstrelend en een nadere kennismaking waardig. ... de stemmen van de Portugese sopraan Anabela Marcos en de Amerikaanse bas Mitchell Sandler kleuren wonderschoon. Samen met de levendige begeleiding van La Primavera wordt een stijlvol visitekaartje afgeleverd van een stukje vergeten muziekgeschiedenis." Frans Jansen Klassieke Zaken 2008


Emblematische muziek van de elegante, door sensualiteit getinte productie van de hoven van de 17e eeuw. Een verzorgde, geraffineerde uitvoering door La Primavera, zowel vocaal als instrumentaal, die toestaat om de twee verleidelijke timbres van de sopraan Anabela Marcos en de bas Mitchell Sandler te ontdekken

Sophie Roughol Qobuz 2008


Prijs: €17 incl. verzendkosten
Et'cetera KTC 1312 "Trios & Concerto" Trios & Concerto van G.Ph. Telemann

Clémence Comte - blokfluit

Igor Roughadze - viool

Peter Frankenberg - hobo

Menno van Delft - clavecimbel

Regina Albanez - theorbe

Maaike Boekholt - viola da gamba

Sarah Walder - viola da gamba, cello


"Verrassende Telemann" 4 sterren

"Triosonates van Telemann heb je bij de vleet, maar hij is een veelzijdiger componist dan menigeen denkt. De selectie van La Primavera uit Telemannns werk is toch weer verrassend, vooral dankzij de telkens wisselende combinaties van blokfluit, hobo, viool en gamba."

Frits van der Waa, de Volkskrant 24/5/2007

http://extra.volkskrant.nl/select/muziek/artikel.php?id=942


“…. De uitvoeringen worden gekenmerkt door een flexibele elegantie en lyriek. De spelers zijn gevoelig voor het retorische karakter van de muziek, maar de frases zijn evenzeer door dynamiek als door articulatie gevormd. De cesuren zijn rond en vol gratie; zelfs staccato’s zijn eerder vriendelijk scherp dan emfatisch. De tempi lijken conventioneel gematigd en stabiel, zonder ooit te vervallen in metronomische starheid. De instrumentale klanken zijn lichtelijk sensueel, versterkt door de constante aanwezigheid van de theorbe.

De opname is vol resonantie maar kristalhelder: Ik heb zelden een opname van Barokke kamermuziek gehoord waarin het melodische aandeel van het klavecimbel zo natuurlijk als een gelijke draad door het geheel loopt…..

In alle opzichten tonen ze een duidelijk begrip van de stilistische en affectieve eisen van de muziek, en ze communiceren de vorm van de delen (en de individuele frases) met duidelijke spontaniteit en betoverende charme. Een mooie cd. “

URI GOLOMB Goldberg Magazine 2007 5 stars http://goldbergweb.com/en/discography/2007/54441.php


Op deze cd excelleert het ensemble in triosonates en een concerto van Georg Philipp Telemann (1681-1767). De hier gepresenteerde selectie uit Telemanns werk is mede dankzij de steeds wisselende combinaties van blokfluit, hobo, viool, gamba, cello, klavecimbel en theorbe, heel aantrekkelijk. De musici hebben oog voor detail en weten door de aangenaam gekozen tempi van begin tot eind te boeien. De opname van Harry de Winter, gemaakt in de Achelse Kluis (België), is om door een ringetje te halen. Kortom, een aanrader voor de liefhebber van barokke kamermuziek.

Okke Dijkhuizen Kerk & Muziek juli/aug 2009


Prijs: €17 incl. verzendkosten
Lig 202118 "Concerto delle donne"

Italiaanse muziek van vrouwelijke componisten uit de 17e eeuw.

Werken van Isabelle Leonarda - Barbara Strozzi - Francesca Caccini -

Marieta Morosina Prioli - Settimia Caccini en Rosa Giacinta Badalla


Johannette Zomer, sopraan

Robert Expert, counter-tenor

Clémence Comte, blokfluiten

Igor Roughadze - viool

Maaike Boekholt - viola da gamba

Regina Albanez - theorbe, gitaar

Margit Schultheiss - harp


"Eind zestiende eeuw ontstond aan het hof van Ferrara het ‘Concerto delle donne’. De beste zangeressen uit Italië vertolkten in groepjes van drie à vier speciaal voor hen gecomponeerde stukken. Naast meerstemmige madrigalen brachten zij ook sololiederen, waarin zij met elkaar wedijverden in virtuositeit. De faam van hun kleurrijke samenzang verspreidde zich razendsnel, zodat ook aan andere hoven ‘vrouwenconcerten’ werden georganiseerd. De zingende dames gingen vaak ook zelf componeren en verdienden schatten met geld. La Primavera presenteert nu vijf componistes die in eigen tijd beroemd waren, maar door latere geschiedschrijvers werden verdonkeremaand. Volkomen onterecht, zoals blijkt uit deze schitterende opname van vijftien instrumentale en vocale stukken. De romige stem van Johannette Zomer strengelt zich wellustig om de vele coloraturen van Barbara Strozzi, Settimia en Francesca Caccini. Hun uiterst expressieve en dramatische muziek kan zich moeiteloos meten met die van Monteverdi. Ook de instrumentale composities van de non Isabella Leonarda en van Marieta Prioli tonen in de gloedvolle vertolking van La Primavera hun grote kwaliteit en originaliteit. De ernstige sonates van Leonarda zitten vol gewaagde harmonieën en verrassende melodische wendingen, terwijl de volkse dansen van Prioli uitblinken in een levendige ritmiek en kleurrijke bezetting. Een pracht-cd! TD Aanbevolen door de recensent.

Klassieke Zaken 2003


'Onder de nauwkeurige en dynamische leiding van Clémence Comte verleidt

het ensemble door de schoonheid van de instrumentale kleuren.

Christelle Cazaux, Repertoire nr.163, januari 2003


Prijs: €17 incl. verzendkosten
ZZT 9807 "Va Donna Ingrata"

Johannette Zomer, sopraan

Robert Expert, counter-tenor

Clémence Comte, blokfluiten

Igor Roughadze - viool

Maaike Boekholt - viola da gamba

Regina Albanez - theorbe, gitaar

Margit Schultheiss - harp, klavecimbel

Arthur Schoonderwoerd - klavecimbel


In december 1998 verscheen bij het franse label Zig-Zag Territoires de eerste cd van La Primavera met als titel "Va Donna Ingrata"

Het programma van de cd is opgebouwd rondom verschillende zwaartepunten. La Primavera heeft zich verdiept in de verhoudingen, banden en tegenstellingen tussen componisten uit de Italiaanse staten onder bestuur van de paus (Bologna en Rome), uit Zuclass-Italië (Napels/Sicilië onder Spaans bewind) en uit Spanje eind 16e en 17e eeuw. De internationale uitstraling van het Italiaanse muziekleven heeft eveneens het muziekleven in de Nederlanden beïnvloed zoals de drie Nederlandse stukken op de cd aantonen.

Op de cd vind u muziek van onder andere Bartolomeo de Selma y Salaverde, Constantijn Huygens, Girolamo Frescobaldi, Diego Ortiz, Jacopo Peri, Juan Hidalgo, Claudio Monteverdi, Jan Pieterszoon Sweelinck.

Voor meer informatie over de cd kunt u terecht bij CD Discovery of Zig-Zag Territoires.