Regina Albanez

Regina AlbanezDe Braziliaanse Regina Albanez studeerde klassiek gitaar (bij Henrique Pinto), cello (bij Zygmunt Kubala) en compositie aan de Universiteit van Campinas (Sao Paulo).

Daarna studeerde ze renaissance- en barokluit, theorbe en barokgitaar bij Toyohiko Satoh aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar ze in 1993 haar studie afsloot. Zij nam deel aan masterclasses van Andrew Lawrence-King, Hopkinson Smith, Duo Assad, Abela Carlevaro, Aude Vanackere ( barokcello) en Fernando Albuquerque  (modern cello).

Regina is een van de meest actieve luitspelers in Nederland; ze speelde o.a. met het Nederlands Kamerorkest en Nederlands Kamerkoor, De Nederlandse Bachvereniging, Combattimento, Cappella Amsterdam, Concerto Palatino, het Utrechts Barok Consort, Frank Groothof en Currende. Ze speelde in het Netwerk voor Oude Muziek en in vele andere series in Nederland.


Naast haar concerten in Nederland trad Regina op in festivals voor oude muziek en in concertseries over de hele wereld, waaronder Innsbruck, Londen, Rio de Janeiro, Tokio, Berlijn, Dublin, Washington D.C., Seoul, Reykjavik, Nordmalin (Zweden), Parijs, Brugge, Brussel, Sao Paolo en Bazel. 

Ze maakte radio-opnamen voor onder andere Radio France, AVRO, Radio 4, Braziliaanse Radio en SESC Televisie, de Duitse en IJslandse Radio.

Met verschillende kamermuziekensembles maakte zij talloze cd's. Met vijf verschillende ensembles heeft ze in totaal negen prijzen behaald tijdens verschillende edities van het  Internationaal Van Wassenaer Concours voor Oude Muziek.

Regina is lid van de ensembles La Primavera, La Suave Melodia, Dulcibella, Musica Ficta, Musica Temprana, en Musica Glorifica. Ook speelt ze in instrumentale duo's en begeleidt ze zangers. Regina geeft regelmatig cursussen in Braziliƫ en in Nederland. Ze geeft ook celloles bij het Leerorkest in Amsterdam en gitaar bij Pola Studio in Den Haag.

Regina is tevens een talentvol componiste. Werk van haar is uitgegeven bij GSP in San Francisco.